logo template2

0379 QUARZO farebná soklová omietka 15 kg, 1-1,6mm (4,5m2)

Výrobca: FAST
Záručná doba: 24 mesiacov
Dostupnosť: na objednávku
39.16 bez DPH
46.99 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Oranžovo biely "marmolit"

 

FAST GRANIT - marmolit sa používa na ručné nanášanie tenkovrstvových, mozaikových (kamienkových) omietok vo vnútri aj v exteriéri. Možno ho použiť na akýkoľvek minerálny podklad, ktorý je dostatočne pevný a rovný (cementové omietky, cementovo-vápenné omietky, betón, sadrokartón, armovaná vrstva v zatepľovacom systéme FAST). Odporúča sa najmä na konečnú úpravu povrchu soklov, podsádok, balkónových balustrád, plotových prvkov a pod. Pre svoje estetické kvality a vysokú životnosť, odolnosť voči čisteniu, umývaniu a oderu je určený aj na obklady stien schodísk, chodieb, atď. obytných a úžitkových priestorov.

FAST GRANIT je produkt pripravený na použitie na báze akrylátovej disperzie s prídavkom prírodnej žuly alebo farebného kremenného či mramorového kameniva. Vyznačuje sa zvýšenou odolnosťou proti atmosférickému znečisteniu, vysokou životnosťou, umývateľnosťou a odolnosťou proti nárazu. Je paropriepustný a hydrofóbny.

Príprava podkladu
Podklad musí byť rovný, pevný a suchý, zbavený všetkých druhov nečistôt, ktoré znižujú priľnavosť omietky, t.j. prachu, vápna, mastnoty, zvyškov starých náterov. Aby sa znížila nasiakavosť , podklad by mal byť natretý základným náterom FAST GRUNT U. Pre zvýšenie priľnavosti omietky, bez ohľadu na typ podkladu, ju vždy pred každým nanesením omietky napenetrujte FAST GRUNT M. Odporúča sa použiť základný náter v odtieni podobnom zvolenej farbe FAST GRANIT .

Maltu je možné použiť na nasledujúce podklady:

cementové a vápenno-cementové omietky (min. 28 dní po zhotovení a vlhkosť nie vyššia ako 4%), penetrované FAST GRUNT M
betón (viac ako 3 mesiace po realizácii a vlhkosť nie vyššia ako 4%) napenetrovaný FAST GRUNT M
sadrové podklady (vlhkosť < 1 %) natreté základným náterom FAST GRUNT G a FAST GRUNT M
vrstva v izolačnom systéme vystužená sieťovinou, zhotovená na maltu FAST SPECIAL a penetrovaná FAST GRUNT M na viac ako 3 dni.

Pred aplikáciou omietky je potrebné obsah každého balenia premiešať nízkootáčkovým mixérom, aby sa konzistencia vyrovnala. Ak je hmota príliš suchá, je prípustné pridať vodu v množstve 100 až 150 g. Omietkovú hmotu nanášame v tenkej vrstve na hrúbku kameniva pomocou nerezového hladidla na vopred pripravený a napenetrovaný podklad. Potom celú plochu zarovnajte 2-3 ťahmi hladidla jedným smerom. Rovnako ako pri farebných akrylátových omietkach sa riadime princípom nanášania „mokré do mokrého“.

Náradie a nádoba musia byť čisté. Pri nanášaní a schnutí omietky dodržujte vhodné poveternostné podmienky, t.j. teplotu podkladu a prostredia od +5°C do +25°C, nedostatok silného slnečného žiarenia, dážď a príliš vysokú relatívnu vlhkosť nad 75%.

Spotreba:
V závislosti od typu podkladu sa spotreba FAST GRANIT pohybuje od 2,2 do 4 kg/m².
Spotreba závisí od typu farebného zloženia: -FAST GRANIT QUARZO cca 3,5kg/m2 . Upozornenie Odporúča sa individuálne určiť výkon produktu na základe testu

Uchovávajte mimo dosahu detí. Pri kontakte s pokožkou: Umyte veľkým množstvom vody a mydla. Pri zasiahnutí očí: Niekoľko minút ich opatrne vyplachujte vodou. Odstráňte kontaktné šošovky, ak sú nasadené a ak je to možné. Pokračujte vo vyplachovaní. Zabráňte uvoľneniu do životného prostredia.

Obsahuje tetrahydro-1,3,4,5-tetrakis(hydroxymetyl)imidazol-2,5(1H,3H)-dión, zmes 5-chlór-2-metyl-2H-izotiazol-3-ónu [ES č. 247 -500-7] a 2-metyl-2H-izotiazol-3-ón [EC č. 220-239-6]. Môže spôsobiť alergickú reakciu.

Spotreba: 3,5 kg / m2
Balenie: 16 kg
Výdatnosť: 4,5m2